Uw 'groene kaart' wordt wit en mag elektronisch !

Vanaf 1 juli 2020 zal de internationale motorrijtuigenverzekeringskaart, ook wel bekend als 'groene kaart' enkel nog afgedrukt op een witte achtergrond. Het BBAV (Belgisch Bureau voor Autoverzekeraars) voorziet een overgangsperiode van anderhalf jaar.

Deel op Facebook Twitter LinkedIn

Autoverzekeraars zijn vanaf juli ook niet langer verplicht om een papieren versie van het verzekeringsbewijs aan hun klanten te bezorgen. Dat mag ook in elektronische vorm. Wanneer je het verzekeringsbewijs elektronisch ontvangt, kan je het opslaan in je smartphone of zelf printen.

Let wel op, want wie het liever op de smartphone opslaat mag niet vergeten het document te delen met alle gezinsleden of andere gelegenheidsbestuurders die het voertuig gebruiken.

Wat gebeurt er met uw huidige verzekeringskaart?

Verzekeringskaarten die nog vóór 1 juli 2020 werden afgedrukt op groen papier, blijven geldig tot ze hun vervaldatum hebben bereikt. Wanneer uw groene kaart komt te vervallen, krijgt u automatisch een nieuw exemplaar, afgedrukt op wit papier, toegestuurd.

Ga je naar het buitenland, dan is het wel aangeraden om het document te printen en aan boord van je voertuig te houden. Bij een controle heb je dan steeds een papieren versie en vermijd je problemen als je gsm gestolen wordt of een platte batterij heeft of als een elektronisch document niet aanvaard wordt in het land waar je gecontroleerd wordt.

Mocht je hierover nog vragen hebben, aarzel dan niet om ons te contacteren!